Ισίδωρος Μισαηλίδης (1900-1977)

Ο Ισίδωρος Μισαηλίδης γεννήθηκε το 1900 και πέθανε το 1977 στην Καλαμωτή της Χίου. Φοίτησε στο Αρρεναγωγείο Καλαμωτής και στην συνεχεία στο Γυμνάσιο Χίου .Μετά την αποφοίτηση του κλήθηκε να εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, στάλθηκε στην πρώτη γραμμή του πολέμου της Μικράς Ασίας, παρέμεινε μέχρι το τέλος και τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι.

Σπούδασε Ιατρική στο πανεπιστήμιο Αθηνών και υπηρέτησε αρκετά χρόνια στο Δρομοκαϊτειο Νοσοκομείο και σε άλλες κλινικές της Αθήνας. Γνώριζε άπταιστα Γαλλικά και παρέδιδε αφιλοκερδώς μαθήματα σε όσα παιδιά το είχαν αναγκη.Το1943 παντρεύτηκε την Ευτυχία Στεφανάκη και απέκτησε μια κόρη την Μαίρη Μισαηλίδη-Χατζίνα.

Ο Ισίδωρος Μισαηλίδης υπηρέτησε ως πρόεδρος της Κοινότητας Καλαμωτής για 17 ολόκληρα χρόνια, ενώ από το 1946 έως το 1975 που αρρώστησε ήταν αδιάλειπτα μέλος όλων των Κοινοτικών Συμβουλίων. Όλα τα μεγάλα έργα που έγιναν στην Καλαμωτή την δεκαετία 1947-1975 φέρουν ανεξίτηλα την σφραγίδα της ενεργού συμμετοχής και της προσφοραστου.Το1947 πρωτοστατεί στις επαφές με τον Μικέ Γρηγοριάδη για την υδροδότηση του χωριού από την Τήλη. Την ίδια περίοδο πρωτοστατεί στην ίδρυση του Γυμνασίου Καλαμωτής, η πρώτη πτέρυγα του οποίου ολοκληρώνεται το 1950.Το Χούλειο Νοσοκομείο, η Μετοχική Εταιρεία για τον ηλεκτροφωτισμό,η κατασκευή υπονόμων και δρόμων , εξωραϊσμός και επέκταση Νεκροταφειου,γεωτρησεις για άρδευση, παραγραφή αγροτικών χρεών για την αποτυχημένη προσπάθεια φύτευσης εσπεριδοειδών στον κάμπο της Κώμης, δενδροφύτευση Πλάτης, Ηλεκτροφωτισμός Κώμης, είναι μερικά από τα έργα που τεκμηριώνουν την προσφορά και την συμμετοχή του Ισίδωρου Μισαηλιδη.



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Είναι επιθυμητά και ευπρόσδεκτα βιογραφικά σημειώματα και άλλων προσωπικοτήτων στο

info@kalamoti.net.gr