24/05/2007: Δελτίο Τύπου

Πολιτιστικός Σύλλογος Χίων Κηφισιάς
και Βορείου Αττικής
Ρήγα Φεραίου 19, Κηφισιά 14561
Τηλ. 210 8017821-210 8087089 Φαξ. 210 6231170
email: mailto:atriantafyllou@med.uoa.gr


Δυναμική και πολύ επιτυχημένη ήταν η παρουσία του Συλλόγου Χίων Κηφισιάς και Βορείου Αττικής στην Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς. Η έκθεση διήρκεσε από 26 Απριλίου μέχρι 13 Μαϊου και σε όλη τη διάρκεια της λειτούργησε Περίπτερο με Χιώτικα προϊόντα.

Η προβολή της Χίου και των προϊόντων της ήταν πολύ μεγάλη. Από την έκθεση πέρασαν περίπου 75.000 άτομα και πάρα πολλοί στάθηκαν μπροστά στο Χιώτικο περίπτερο με τα Χιώτικα γλυκά και τη μαστιχά, τα ούζα και το λικέρ μαστίχας που έκανε θραύση, τα προϊόντα mastic spa, τη σουμάδα, μαντερινάδα και τη μαστιχάδα που επίσης είχε μεγάλη ζήτηση και δεν έλειψαν και τα χιώτικα βιβλία με ιδιαίτερη προτίμηση στις παραδοσιακές Χιώτικες Συνταγές. Ο κόσμος μάλιστα ζητούσε κατάλογο με τα μαγαζιά που μπορεί να βρεί Χιώτικα προϊόντα. Την επόμενη φορά θα τον έχουμε.

Στις 5 Μαϊου πραγματοποιήσαμε με πολύ επιτυχία την αναπαράσταση του Χιώτικου γάμου όπως γινόταν στην Καλαμωτή μέχρι και το 1953. Ξεχείλισε η έκθεση από βρακάδες και σαρίκια με τις ωραιότατες Καλαμωτούσικες φορεσιές. Όλοι απόλαυσαν την χαρακτηριστική χιώτικη μουσική για τους γάμους και τους ωραιότατους συρτούς και μανέδες από τους μουσικούς της ομάδας του Αλάτιου, που ήρθαν γι' αυτό το σκοπό από τη Χίο. Προσφέρθηκαν Χιώτικα γλυκά που έφτιαξαν οι κυρίες του Συμβουλίου και λουκούμια, προσφορά του mastiha shop. Γενικά ήταν μία πολλή ωραία αλλά και ξεχωριστή παρουσία. Περισσότερα από 30 άτομα ντύθηκαν και πραγματοποίησαν αυτό το δρώμενο. Ανήκουν στο χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού του Δήμου Κηφισιάς και τη Λαογραφική Εταιρεία "Αριστοτέλης” των Θρακομακεδώνων. Τους ευχαριστούμε θερμά τόσο για την παρουσία τους όσο και για την προθυμία τους να συμμετάσχουν στην εκδήλωση. Συγχαρητήρια αξίζουν στους ίδιους, αλλά και στη δασκάλα του χορευτικού του Πολιτιστικού κ. Σκέρλου και στον Πρόεδρο του "Αριστοτέλη” κ. Γ. Λιβανό για τα εκλεκτά τμήματα που διαθέτουν. Οι στολές, μας παραχωρήθηκαν από το Σύλλογο Καλαμωτουσίων Χίου Αττικής και είναι δωρεά της οικογένειας Κοκκαλιά στο Σύλλογο, για τη μνήμη του πατέρα τους Κων/νου Κοκκαλιά, που τόση αγάπη έτρεφε για τη γενέτειρα του και το νησί του. Τους ευχαριστούμε θερμά και τους δύο, όπως και την κ. Μαρκέλλα Ζιγλή για τις στολές των παντρεμένων.

Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμαρχο Κηφισιάς κ. Νίκο Χιωτάκη, το Δ.Σ. της Ανθοκομικής και ιδιαιτέρως την πρόεδρο κ. Ελευθερία Λιαπάκη, που μας έδωσαν την δυνατότητα να συμμετάσχουμε στην Έκθεση. Ευχαριστούμε επίσης τους χορηγούς μας για τα προϊόντα τους, την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου και τα mastiha shop, την Εταιρεία Νηρέας, τον κ. Μουτάφη, τον κ.Σόδη με τα mastic spa, τη Νομαρχία Χίου και το Σύλλογο ενοικιαζομένων δωματίων Χίου για το έντυπο διαφημιστικό υλικό της Χίου και όλους όσους, μέλη και φίλους του Συλλόγου, συνετέλεσαν με οποιοδήποτε τρόπο στην δημιουργία και επιτυχία αυτής της εκδήλωσης. Και φυσικά όλους εσάς που κατακλύσατε την έκθεση το βράδυ της 5ης Μαϊου και όσους επισκέφθηκαν το περίπτερο μας.. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τις κυρίες που μας βοήθησαν να κρατήσουμε το περίπτερο ανοιχτό όλες αυτές τις μέρες. Τέλος ευχαριστούμε θερμά όλες τις εφημερίδες που ανηδιοτελώς προβάλλουν τις ανακοινώσεις μας και γενικά το έργο μας.

Επίσης να σας υπενθυμίσουμε την εκδρομή μας στη Χίο-Μυτιλήνη στις 7-12 Ιουνίου. Περιμένουμε να δηλώστε.

Η Πρόεδρος
Αγγελική Τριανταφύλλου-Πιτίδη

Η Γεν. Γραμματεύς
Μαρία Βάβαλη