11/11/2008: Εορτασμός Χίων

Πολιτιστικός Σύλλογος Χίων Κηφισιάς
και Βορείου Αττικής
Ρήγα Φεραίου 19, Κηφισιά 14561
Τηλ. 210 8017821-210 8087089 Φαξ. 210 6231170
email: atriantafyllou@med.uoa.gr

Αθήνα 11-11-08

 

Με μεγάλη επιτυχία τέλεσαν οι Χιώτες τον Εσπερινό και τη Θεία Λειτουργία, στο γραφικό εκκλησάκι της Αγίας Μαρκέλλας στην Κάτω Κηφισιά, προς τιμήν των πολιούχων του νησιού Αγίων Βικτώρων, Βίκτωρος, Μηνά και Βικεντίου.
Η μνήμη των Αγίων, συμπίπτει με την επέτειο της απελευθέρωσης της Χίου, όπου και εορτάζεται με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια κάθε χρόνο η διπλή αυτή εορτή. Με αφορμή αυτή τη διπλή εορτή, ο Σύλλογος αποφάσισε ομόφωνα, να τελεί κάθε χρόνο τον εσπερινό και τη λειτουργία προς τιμή των Αγίων Βικτώρων, στο εκκλησάκι της Αγίας Μαρκέλλας στην Κάτω Κηφισιά, που είναι αφιερωμένο στη μνήμη της αγαπημένης και τόσο θαυματουργής Χιοπολίτιδος, Αγίας Μαρκέλλας.
Ο Σύλλογος ιδρύθηκε γιατί πιστεύουμε ότι σ' αυτή την εποχή της παγκοσμιοποίησης, που όλοι γινόμαστε ανώνυμοι και απρόσωποι, χωρίς την ταυτότητα του χωριού, του τόπου, του Έθνους που ανήκουμε, χωρίς παραδόσεις, ιστορία, ρίζες και πολιτισμό που μας ενώνουν και μας δίνουν δύναμη, γινόμαστε ευάλωτοι σε κάθε έναν που θέλει να μας χειραγωγήσει, να μας εκμεταλλευτεί, να μας υποδουλώσει, να μας ισοπεδώσει, να μας αφανίσει. Θέλουμε λοιπόν να κρατήσουμε ζωντανές τις παραδόσεις μας, τα ήθη και έθιμα μας, τη θρησκεία μας, τις ρίζες μας, την ταυτότητα μας. Γι αυτό οι Σύλλογοι επιτελούν σπουδαίο κοινωνικό και πολιτιστικό έργο. Διατηρούν την παράδοση, διατηρούν την ενότητα, διατηρούν τις αξίες. Εμείς τουλάχιστον το προσπαθούμε και το επιδιώκουμε με κάθε τρόπο.
Για όσους ίσως δεν γνωρίζετε, το εκκλησάκι της Αγίας Μαρκέλλας, βρίσκεται στην οδό Φραγκοπούλου 25, στην Κάτω Κηφισιά. Είναι ένα ωραιότατο και γραφικότατο εκκλησάκι, που ο πατήρ Θεόδωρος αγωνίζεται να τελειώσει και να δημιουργήσει μία ακόμη κυψέλη αγάπης, παρηγοριάς και προσφοράς. Ακόμα δεν έχει φως και πολλά άλλα, αλλά έχει πολλά χρέη. Σαν Σύλλογος θα βοηθήσουμε με κάθε τρόπο στην αποπεράτωση του. Γι αυτό σας καλούμε με όποιο τρόπο μπορείτε να βοηθήσετε άμεσα η έμμεσα, στην αποπεράτωση του ναού. Από σήμερα ανοίγουμε ταμείο για να μαζέψουμε λεφτά για την Αγία Μαρκέλλα. Όποιος θέλει να βοηθήσει ας επικοινωνήσει μαζί μας. Ήδη η εταιρεία « Κοτσίρης» με τα πούλμαν, μας έδωσε την πρώτη προσφορά. Μας δίνει δωρεάν ένα πούλμαν να πάμε μονοήμερη εκδρομή και τα έσοδα να τα δώσουμε στην Αγία Μαρκέλλα. Σύντομα θα σας ανακοινώσουμε την εκδρομή, μαζί με το υπόλοιπο πρόγραμμα μας.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους όσους βοήθησαν στην τέλεση αυτής της λειτουργίας και ιδιαίτερα την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών για τα λουκούμια που μας πρόσφεραν, την Εταιρεία «το Χιώτικο» για τα μπισκότα, τις εταιρείες Άνεμος και Κάμπος για τα αναψυκτικά και τις κυρίες του Συμβουλίου για τα σπιτικά μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες. Όλα ήταν υπέροχα.
Εύχομαι η χάρις των Αγίων Βικτώρων και της Αγίας Μαρκέλας να χαρίζει υγεία και ευλογία σε όλους.

Η Πρόεδρος
Αγγελική Τριανταφύλλου-Πιτίδη